Oslo–Stavanger i maleriske omgivelser

 • A. Oslo

  Norge har vakker og spektakulær natur med sine fjorder og dype daler som kan ta pusten fra deg. Med denne ruten fra Oslo til Stavanger får du oppleve det på nært hold.
 • B. Holmenkollen skimuseum

  Holmenkollen Ski Museum
  Holmenkollen med sitt hoppanlegg er blant Norges mest populære severdigheter for spenningssøkere. Bakken brukes i verdenscupen på ski hvert år, og samler fanatiske tilhengere fra hele verden. I tillegg til vinteraktiviter kan de besøkende få med seg sportsmuseene, oppleve den fantastisk utsikten over Oslo og den vakre fjorden som omfavner byen.
 • C. Bærums Verk

  På turen vestover kan du få med deg en liten bit norgeshistorie ved å stoppe på Bærums Verk, der landets første smelteovn ble bygget i 1622. Et jernverk som produserte kanoner, rustninger og byggematerialer var i drift på samme sted fra begynnelsen av det 17. århundret.

  På dette sjarmerende tettstedet finner du butikker, restauranter, moteforretninger og kunstgallerier. Den familievennlige parken har turstier, lekeplasser, skulpturer og et innholdsrikt museum der du kan lære om områdets historie.

 • D. Geilo

  Norges første skituriststed, som fortsatt et av de største. På Geilo finner du også noen av de dyreste og mest luksuriøse hyttene i landet. På denne naturskjønne kjøreturen reiser du forbi høye åser, gjennom skoger og over vidstrakte vidder som alle byr på fantastisk landskapsopplevelser.
 • E. Hardangervidda nasjonalpark

  Hardangervidda National Park
  Fra Geilo kjører du til den indre delen av Hardanger til du kommer til Hardangervidda nasjonalpark – en av de vakreste i Norge. Her finner du aktiviteter som spenner fra ski- og fotturer på isbreene til kajakkturer i de kjølige vannene.
 • F. Lofthus

  Hotel Ullensvang in Lofthus

  Lofthus ligger på østsiden av Sørfjorden og er en sjarmerende småby i så vakre omgivelser at de ofte kalles «Hardangers frukthage», et navn dette utrolige området så visst lever opp til.

  Stopp og spis her, og ta inn inntrykket av den fantastiske panoramautsikten over de tre breene som utgjør Folgefonna.

 • G. Stavanger

  I de varme sommermånedene strømmer tilreisende til kysten rundt Stavanger for å besøke strendene der. Den uberørte kystlinjen og de majestetiske fjellene gjør at området er svært populært både blant lokalbefolkningen og tilreisende som setter pris på vakker natur. Mange fyr langs kysten er åpne for turister, og noen tilbyr til og med overnatting – en helt unik opplevelse.