Dagsturer fra New York

Dersom du ønsker små utflukter utenfor The Big Apple, trenger du bare se på disse fem turene for en opplevelse utenfor byen som aldri sover.

Lighthouse Point Park
 • Adirondack Park

  30 km

  Sørenden av parken er en kort kjøretur nord for New York State Thruway (Interstate 90). I løpet av én time kan du gå fra shopping i byen til gåtur forbi sukkerlønnetrær i Adirondacks.

  Det er imponerende mye å oppdage i villmarksområdet på nesten 25 000 km2. Du kan reise på oppdagelsesferd med fly, båt eller luftballong. Dersom du tar turen på høsten, kan du oppleve sesonghøydepunkter som Oktoberfest og en kremostfestival.

 • New Haven

  128 km

  New Haven ligger i krysset mellom Interstate 91 og 95. Her finner du alt fra designerbutikker til turstier som leder deg til sandstrendene. Dersom du velger det siste, kan du pakke en piknikkurv og tilbringe dagen ved Hammonasset Beach State Park i Madison.

  New Haven er beskrevet som en skjult helligdom for arkitekter, og kunsten står sterkt i byen. Yale Center for British Art og Yale University Art Gallery har begge samlinger som har gjort dem verdensberømte.

 • Woodstock, Catskills

  170 km

  Woodstock er en sjarmerende by i Catskills, gjennomsyret av historie og legender. Det er et fristed for det alternative kunstnersamfunnet, og det finnes til og med en kirkegård, Artists Cemetery, reservert for kreative personer og kjendiser.

  Woodstock er kjent for den berømte festivalen. Høydepunktet i motkulturen fra 1960-tallet fant faktisk sted 65 km unna, i Bethel.

 • Atlantic City

  204 km

  Du kan finne mengder av underholdning og spenning langs den berømte, drøyt 6 km lange, strandpromenaden i Atlantic City.

  Dersom du ønsker noe annet, kan du finne det på toppen av Absecon fyr, det tredje høyeste fyrtårnet i USA, der den slående utsikten over omrisset av Atlantic City venter deg. Eller du kan få en smakebit av saltvannskaramell, en lokal delikatesse, mens du får omvisning på James Candy Company. 

  Hvis du ønsker gode kupp, kan du besøke fabrikkutsalgene i byen og benytte deg av at det ikke er skatt på klær som kjøpes i New Jersey.

 • Montauk Point fyrtårn

  200 km

  Montauk Point er det eldste fyrtårnet i staten New York. Det ble autorisert av den andre kongressen under president George Washington og brant hvalolje da det ble tent for første gang i 1797. Selv den dag i dag hjelper det skipene å navigere i dette farvannet.

  Det er mulig å få guidet omvisning på fyret, som ble merket som et nasjonalhistorisk landemerke i 2012. På toppen av de 137 trappetrinnene får du se en fantastisk utsikt, og i museet ved siden av finner du utstillinger om hvalfangst og den innfødte Montauk-stammen.