Kjøretur langs Pacific Coast Highway (PCH)

State Route 1 er betegnet som en All-American Road, og følger nesten hele stillehavskysten i California og tilbyr utsikt til imponerende landskaper. Solfylte strender, bølger som bryter mot uoppdagede grotter, og nervepirrende, svingete og bratte veistrekninger, drapert av bølgende dis, gjør dette til en av de mest minneverdige, billedskjønne og varierte kjøreturene i Nord-Amerika. Vi tilbyr en kjørerute som favner om den amerikanske rivieraen i Santa Barbara, den slående vakre og ubesudlede villmarken i Big Sur og det kulturelle høysetet i nordlige California – San Fransisco.

 • A. Santa Barbara

  Santa Monica er stedet der moderne skateboarding så dagens lys, og er første stopp på denne nydelige kjøreturen. Filmen "Lords of Dogtown" handler om Z-Boys, en gruppe skateboardere med utspring i Venice Beach, som revolusjonerte sporten i 1970-årene.

  Fra Santa Monica drar du mot Malibu. Der finner du palmetrær og sandstrender på den ene siden av veien, og grønne åser på den andre.

 • B. San Simeon

  Dersom du er sulten, er det verdt å merke seg at San Maria er berømt for førsteklasses grillmat. Vi anbefaler tri-tip steak med alt tilbehøret.

  Stopper du ved Vista Point i nærheten av San Simeon, kan du oppleve synet av omtrent 17 000 sjøelefanter. Nyt utsikten, lydene og luktene – og hold utkikk etter ekornene!

 • C. Big Sur

  Ta turen gjennom Julia Pfeiffer Burns State Park for å se imponerende McWay Falls. Vannet faller rett ned i havet og bølgene som slår mot stranden.

  Denne delen av turen handler utelukkende om skjønnheten og roen i Big Sur. Her finner du broer som strekker seg over dype raviner, klipper som stuper mot havet og panaoramautsikt du ikke finner maken til.

 • D. Santa Cruz

  Fra Big Sur følger du kysten til Monterey. Nobelprisvinneren og forfatteren John Steinbeck vokste opp i Salinas like i nærheten, og mange av romanene hans hadde utgangspunkt i byen eller området rundt.

  Osten Monterey Jack kommer opprinnelig fra dette området, der den har vært laget av meksikanske fransiskanermunker siden 1800-tallet. I Monterey Bay kan du hele året være så heldig å få se hvaler, delfiner og niser.

 • E. San Francisco

  Videre nordover kommer du til Santa Cruz, der du finner noen av de beste strendene og de mest berømte surfestedene i hele verden. Surferne kan utfordre seg selv på 11 forskjellige bølgebrytere i verdensklasse.

  Santa Cruz er også hjemstedet til den eldste strandpromenaden på vestkysten. Den ble laget i 1907. På den siste etappen av turen til San Francisco kan du se nærmere på det billedskjønne fyret Pigeon Point. Derfra går veien til de strålende lysene i San Francisco.