Mer enn Oslo

Ta turen ut av Norges hovedstad, og legg ut på fem nye eventyr der du kan oppleve det aller beste av den skandinaviske livsstilen.

Lake in Norway
 • Akershus festning

  1.5 kilometer

  Festningen er et middelalderslott som ble bygget for å beskytte Oslo. Byggeprosessen varte i 700 år, og dette symbolet på Oslo har sett en lang rekke fremtredende og tvilsomme personligheter komme og gå.

  Siden det 13. århundret har festningen blitt brukt til svært varierte formål: fengsel, statlig representasjonssted, militærmuseum og gravkapell for den norske kongefamilien.

  Siden som vender ut mot sjøen, har vært strategisk viktig og har gjort det mulig å slå tilbake mange beleiringer. Ta en spasertur langs fjorden, og forestill deg hvordan det var å angripe denne delen av festningen. Langs turen kan besøkende også la seg imponere av størrelsen på festningsanlegget og få seg litt frisk luft.

 • Akerselva

  8 kilometer

  Akerselva og elvas frodige omgivelser blir ofte kalt byens «grønne lunge», og mange av sporene etter elvas en gang så viktige rolle i Norges industrielle fortid har for lengst forsvunnet.

  Nyt ettermiddagen på en tur langs elva som snor seg bedagelig i landskapet, opplev frosne fosser og ta en avstikker på stiene i skogen. Hvis du trenger en oppkvikker, trekker du bare på deg badebuksene og hopper uti. Vannene her kan være kjølige, men du føler deg full av energi igjen når du går opp.

 • Fetsund Lenser

  30 kilometer

  Selv om tanken på å besøke tømmermuseet Fetsund Lenser kanskje ikke slår deg som den mest spennende aktiviteten, gjør du deg selv en bjørnetjeneste hvis du velger å stå over denne unike opplevelsen. Kom tett på en gammel næringsvei, og lær alle bransjehemmelighetene. Museumskafeen serverer lokale delikatesser.

  Ta en spasertur over mektige Glomma, Norges største og lengste elv, på en gangbro laget av de samme treslagene som du ser rundt deg. Med Nordre Øyeren naturreservat i nærheten lurer eventyrene rundt hver eneste sving.

 • Drøbak

  38 kilometer

  Nesten alt ved denne fredelige fiskerbyen ser ut som om det er hentet ut av en eventyrfortelling. Opplev de dramatiske, glødende solnedgangene som byen er så kjent for, og den trolske isen som flyter i havnen – dette er Norge etter god, gammel oppskrift. Ikke gå glipp av de kulinariske og kulturelle opplevelsene, blant annet lutefisken.

  Oscarsborg, som ligger på en småøy en kort båttur unna, har en helårs juleutstilling som kan glede de fleste. En rask tur til Julenissens postkontor burde sikre at alle får litt under treet i år.

 • Fredrikstad

  92 kilometer

  Som den eneste bosetningen i hele Skandinavia med intakte forsvarsmurer er Gamlebyen i Fredrikstad definitivt verdt en utflukt. De mørkerøde bygningene lener seg besluttsomt mot festningsverket, men arkitekturen er på ingen måte barsk eller truende, så du vil garantert ha stor glede av et besøk i de lokale butikkene.

  Gå langs festningsvollene for å skaffe deg bedre oversikt, eller besøk et av de utradisjonelle museene – om fotball, hvalfangst og humor.