Personvern

Personvernpolicy

GLOBALE RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN

Disse retningslinjene ble sist oppdatert 29. november 2016.

 

TRUSTe Privacy

 

Enterprise Holdings, Inc. og datterselskapene våre som omfatter merkevarene Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental og Alamo Rent A Car samt Truck Rental, Car Sales, RideShare og CarShare, og Enterprise Fleet Management, Inc., (samlet "Enterprise Holdings", "vi", "vår" eller "oss") respekterer personvernet ditt. Vi har implementert disse retningslinjene for personvern ("Retningslinjer for personvern") for å forklare deg hvordan vi bruker og beskytter personopplysninger vi kan innhente fra og om kundene våre via nettstedene og mobilprogrammene våre, miniprogrammer for booking og bestilling på nettet (dvs. programmer for booking og bestilling på nettet som kjøres av hoteller, flyselskaper osv.), egne utleiesteder, leiebiler, salgssteder og tredjepartskilder. Ved å bruke nettstedene eller mobilprogrammene våre samtykker du i innhenting, bruk og utlevering av opplysningene dine som beskrevet i disse retningslinjene for personvern.

Du kan identifisere hvem som kontrollerer personlige data fra deg, under Datakontrollører og kontaktopplysninger etter land.

Forretningene våre og driften av virksomheten kan gjøre det nødvendig å dele reservasjons- og bookingopplysningene dine med våre franchisetakere eller -lisenstakere, som eies og drives av uavhengige enheter ("Lisenstakere"). For disse transaksjonene er lisenstakeren en uavhengig datakontrollør, som kan ha egne retningslinjer for personvern med hensyn til utleiedata du oppgir til lisenstakeren. Vi anbefaler deg å lese retningslinjene for personvern for lisenstakeren som er aktuell for dine transaksjoner.

 

Informasjonstypene vi innhenter
Slik bruker vi denne informasjonen
Slik kan informasjonen din bli delt
Valg du kan ta vedrørende informasjonen din
Datasikkerhet og -integritet
Global dataoverføring og -behandling
Endringer av vilkårene
Kontakte oss
Sporing på nettet og reklame

Informasjonstypene vi innhenter

Informasjon om deg

Du kan gi oss bestemte opplysninger i forbindelse med en transaksjon eller gjennom interaksjon på nettstedene eller kontorene våre. Når du bedt om å gi personopplysninger, kan du avslå. Hvis du velger ikke å gi denne informasjonen, kan det hende at du ikke kan bruke enkelte av produktene eller tjenestene. Personopplysningene vi kan innhente, inkluderer:

 • Navn, kontaktopplysninger, nummer og utløpsdato for førerkort, kontaktopplysninger for nødsituasjoner og fødselsdato
 • Informasjon om leiebilen, for eksempel hvilket sted bilen er leid fra, dato for utleie, leiebiltype og hva du foretrekker
 • Kredittkortopplysninger, opplysninger om Enterprise-, Alamo- eller National-bonuser, opplysninger om nettbrukerkonto, ID-numre for medlemskap/firma, opplysninger om pass og bonuspoeng eller reiseselskaper vi samarbeider med
 • Opplysinger du oppgir om foretrukket markedsføring eller i forbindelse med undersøkelser eller kampanjetilbud
 • Bilder av deg du sender inn, og førerkort eller mottakene dine via kamerafunksjoner på noen av mobilprogrammene og nettstedene våre
 • Økonomisk informasjon som kan være nødvendig for å tilrettelegge kjøpet eller leasingen av et kjøretøy fra et bilsalgssted eller sted for administrasjon av bilpark i USA. (Du vil få flere opplysninger når du har fullført den transaksjonen.)
 • Ytterligere kontaktopplysninger om deg som vi kan innhente via tredjeparter vi gjør forretninger med (f.eks. reisebyråer, ledende Car Sales-leverandører eller tilsvarende leverandører).

Med ditt samtykke kan vi bruke posisjonsinformasjon fra mobilenheten din eller basert på IP-adressen din. Med ditt samtykke kan vi også bruke posisjonsinformasjon fra mobilenheten for å gi deg varsel. Vi bruker ikke denne informasjonen til å få dine nøyaktige posisjon av andre årsaker enn å levere tjenesten til deg. Hvis du har gitt oss lov til å bruke posisjonsinformasjonen din tidligere og ønsker å trekke tilbake tillatelsen, kan du slå av posisjonstjenester på enhetsnivå. Med ditt samtykke kan programmet vårt bruke din enhets kamerafunksjon til å laste opp bilder (for eksempel mottakene dine) til programmet. Hvis du har gitt programmet lov til å bruke kameraet ditt og ønsker å trekke tilbake tillatelsen til å gjøre dette, kan du gjøre det på enhetsnivå.

På bestemte deler av nettstedene våre gir vi deg muligheten til å angi navn og kontaktopplysninger for en venn, slik at vi kan sende denne vennen én invitasjon per e-post til å besøke nettstedene. Vi gir deg også muligheten til å angi en venns eller annen persons navn og kontaktopplysninger for å foreta bestillinger for den vennen eller den andre personen. Vennen må ha gitt sitt samtykke før du sender inn opplysninger om ham eller henne. Opplysningene du oppgir, brukes ikke til markedsføringsformål med mindre vennen din spesifikt ber om tjenester eller vi på andre måter henter inn samtykke fra denne personen. Hvis du bruker noen av nettstedsfunksjonene for å sende til en venn, må du være oppmerksom på at ditt eget navn og e-postadressen din kan bli tatt med i kommunikasjon som sendes til vennen din.

Informasjon som innhentes og lagres automatisk

Når du besøker nettstedene våre, kan visse opplysninger automatisk bli sendt til oss fra datamaskinen din. For hver besøkende på nettstedene våre registrerer nettservere automatisk den besøkendes domenenavn eller IP-adresse. En IP-adresse er et tall som tilordnes til datamaskinen din når du kobler deg til Internett. Som en del av Internett-protokollen kan nettservere identifisere datamaskinen din ved hjelp av IP-adressen. I tillegg kan vi innhente nettlesertypen din og operativsystemet i tillegg til Internett-leverandøren din (ISP), refererende sider og utgangssider, dato- og tidsstempel og/eller clickstream-data. Vi innhenter lignende informasjon hvis du besøker nettstedene fra en mobilenhet, inkludert informasjon om merke og modell for mobilenheten, mobiloperativsystem og operatør. Unntatt som forklart i disse retningslinjene kan vi kombinere de ikke-personlige opplysningene vi innhenter fra deg (som beskrevet ovenfor og nedenfor under "Informasjonskapsler og pikselsporing") med personopplysningene dine for å tilpasse nettstedene våre og gi deg en bedre nettopplevelse ved å lagre innstillingene dine og/eller identifisere funksjoner, reklame og tilbud på nettstedene som kan være av interesse for deg.&

Informasjonskapsler og pikselsporing

Enterprise Holdings og partnerne våre bruker informasjonskapsler, pikseltagger, etagger, HTML 5-lagring og tilsvarende teknologier på de fleste av nettstedene våre og i e-poster for markedsføring som vi kan sende til deg. Vi kan bruke dem til å overvåke og forstå hvordan du bruker nettstedene og tjenestene våre, forbedre brukeropplevelsen og tilby tilpassede funksjoner og innhold, optimalisere reklamen og markedsføringen vår og se hvilke e-postkampanjer som var av interesse for deg, og hjelpe tredjepartsreklameselskaper med å levere Internett-reklame og -annonser på vegne av oss. På nåværende tidspunkt reagerer ikke nettstedene våre på automatiserte signaler for sporingsmekanismer, herunder Ikke spor-instruksjoner fra nettleseren din. Det finnes imidlertid andre måter å forhindre eller begrense bruken av informasjonskapsler og tilsvarende teknologi. Hvis du vil finne ut hvordan du behandler personvern- og lagringsinnstillinger for Flash-informasjonskapsler, klikk her. Du kan lese mer på siden Sporing på nettet og reklame .

Bruk av kjøretøy og posisjonsdata

Kjøretøy som Enterprise Holdings leier ut, kan være utstyrt med OnStar eller andre telematikksystemer («Telematikksystem»). Noen eller alle telematikkfunksjoner er eller er ikke aktive i løpet av en utleieperiode. Telematikksystemer gjør det mulig å bruke, utlevere eller få tilgang til (1) posisjonsinformasjon, (2) kollisjonsvarsel og relaterte kollisjonsdata og (3) rapporter om tilstand, kjørelengde, diagnose og ytelse for kjøretøyet («Telematikkdata») i henhold til gjeldende lovgivning.

Bruk av telematikksystemer er underlagt vilkårene og retningslinjene for personvern som er publisert av den aktuelle telematikksystemleverandøren og/eller kjøretøyprodusenten (når det gjelder OnStar, er informasjon tilgjengelig på www.onstar.com), og disse kan omfatte system- og tjenestebegrensninger, utelukkelse av garanti, ansvarsbegrensninger, vilkår for leverandøren av trådløs tjeneste, personvernpraksiser, beskrivelser av bruk og deling av informasjon samt brukeransvar.

Personvern for barn

Nettstedene våre og markedsføringen vår på nettet retter seg ikke mot, og Enterprise Holdings innhenter ikke bevisst personopplysninger fra barn under 18 år eller ditt lands lavalder. Hvis du likevel mener at barnet ditt har gitt oss personopplysninger, og du ønsker at vi skal slette dem, kan du sende oss en e-post på privacy@ehi.com.

Slik bruker vi denne informasjonen

Vi bruker informasjonen vi innhenter til følgende formål:

 • For å hjelpe deg med transaksjoner du ber om, for eksempel bestilling og utleie av motorkjøretøyer.
 • For å bekrefte en gyldig ID ved innsending av et bilde av deg og førerkort for én av våre CarSharing-tjenester, utleietjenester utenfor åpningstid eller hastetjenester. Vi lagrer ikke denne informasjonen til noe annet formål.
 • For å betjene kontoen din eller medlemskapet ditt hos oss, svare på spørsmålene dine og kontakte deg når det er nødvendig.
 • For å gi deg rabatter, kuponger, konkurranser, sweepstake-markedsføring og annen informasjon og muligheter og tjenester som kan være av interesse for deg. Du kan motta disse tilbudene i reklame som rettes mot deg via tredjepartsnettsteder og medier, herunder sosiale medier. Du kan reservere deg mot denne reklamen ved å klikke på et ikon ved siden av den eller via personverninnstillingene på de ulike mediene.
 • For å hjelpe oss med å levere bedre produkter og tjenester (vi kan for eksempel kontakte deg via telefon, post eller e-post for å få hjelp til å evaluere innsatsen til staben vår, for å vurdere kvaliteten på produktet og tjenesten du har mottatt, og for å få hjelp til å forbedre nettstedene, lokalene og tjenestene våre).
 • For å sette sammen statistikk og analyser om kundenes bruk av nettstedene, produktene og tjenestene våre. Statistikken brukes bare for å gjøre det mulig for oss å yte bedre kundeservice og levere bedre produkter, funksjoner og funksjonalitet til deg og andre kunder i fremtiden.
 • For å beskytte rettighetene og eierrettighetene våre.

Vi kan kombinere opplysninger du sender inn til oss med opplysninger som er relatert til transaksjonene med oss, for eksempel utleiested og kjøretøystype. Vi kan også kombinere denne informasjonen med data om deg vi mottar fra tredjeparter som bistår oss i behandlingen av forespørsler, vedlikehold av data og optimalisering av tjenestene våre.

Unntatt der det er forbudt ved lov, forsøker vi å ta vare på informasjonen vi innhenter i kommersielt rimelige tidsperioder, eller i samsvar med spesifikke retningslinjer. Informasjon som innhentes for et bestemt formål, blir bare brukt til det formålet, og informasjonen blir etter en rimelig tidsperiode ikke lenger aktivt lagret når det aktuelle formålet er oppfylt. Inaktive data kan imidlertid fortsatt bli brukt til statistikk, markedsføring, arkivering og andre analytiske formål.

Slik kan informasjonen din bli delt

Vi kan utlevere informasjonen vi innhenter fra og om deg til datterselskapene våre med det formål å foreta de transaksjonene du har bedt om og for markedsføringsformål. I tillegg til aktørene som nevnes i disse retningslinjene, kan telematikkdata fra leiebiler utleveres til, vises eller brukes av Enterprise Holdings, våre samarbeidspartnere, nødtjenesteleverandører, andre som bidrar under ulykkesarbeid, operatører for telematikktjenester eller andre vi av juridiske eller avtalefestede forpliktelser må oppgi slike data til. Samarbeidspartnere og ansatte i datterselskaper som jobber med IT, markedsføring, drift og kundeservice, kan bruke informasjon om deg som beskrevet i disse retningslinjene. Hvis du vil oppdatere markedsføringsinnstillingene dine, kan du se Kontakte oss nedenfor.

Vi kan også utlevere informasjonen til andre tredjeparter: (1) hvis det kreves av lovgivningen eller er nødvendig for å reagere på rettslige prosesser, (2) uten rettslige prosesser som svar på forespørsler fra rettshåndhevende myndigheter ved etterforskning av kriminalitet, (3) for å beskytte våre rettigheter, personvern, sikkerhet eller eierrettigheter, eller for å beskytte allmennheten, (4) av hensyn knyttet til administrasjon, teknisk støtte eller andre forretningsformål for å tilrettelegge for transaksjoner med deg (dvs. for bytte av forsikring, firmautleie eller via én av våre partnere), analysere data, utføre mobilanalysetjenester eller vedlikeholde og forbedre tjenestene våre (i henhold til avtaler om konfidensialitet hvis aktuelt), (5) for at vi skal kunne ta i bruk alle tilgjengelige rettsmidler eller begrense omfanget av skader vi er påført, (6) for å håndheve vilkår i leiebilavtaler eller i vilkårene for nettstedene våre, (7) for å få assistanse til administrasjonen av bonuspoeng eller andre bonusprogrammer, (8) for å behandle transaksjonene du har med våre datterselskaper, samarbeidspartnere eller lisenstakere/franchisetakere i landet der du har gjennomført bestillingen, (9) hvis rettighetene til andre personer krenkes, og (10) av andre hensyn med ditt samtykke.

Personopplysninger kan også overføres til et annet selskap i tilfelle av en overføring, endring av eierskap, omorganisering eller overdragelse av hele eller deler av Enterprise Holdings' selskaper eller aktiva. Dette vil skje forutsatt at partene har inngått en avtale der innhenting, bruk eller utlevering av opplysningene er begrenset til disse formålene i forretningstransaksjonen, inkludert en beslutning om du skal eller ikke skal forsette med forretningstransaksjonen. Du blir varslet via e-post eller et fremtredende varsel på nettstedene våre tretti (30) dager før en slik eventuell endring av eierskapet eller kontrollen over personopplysningene dine.

Vi kan utlevere personopplysningene dine til tredjeparts tjenesteleverandører (for eksempel leverandører av betalingstjenester for å fakturere deg for varer eller tjenester, en e-postleverandør for å sende e-postkommunikasjon til deg på våre vegne eller leverandøren av chattefunksjonen vår for å tilby deg kundeservice). Disse tjenesteleverandørene kan befinne seg i et annet land enn landet du bor i, for eksempel USA eller et EU-medlemsland. Disse tjenesteleverandørene er kontraktsmessig forpliktet til å holde informasjonen din konfidensiell og sikker. Informasjonen din kan imidlertid være tilgjengelig for myndighetene i USA eller EU i samsvar med gjeldende lovgivning.

Vi kan også dele samlet informasjon eller informasjon som er gjort ikke-identifiserbar, med reklame- og markedsføringspartnere og tredjepartsmedier, blant annet nettsteder for sosiale medier, for at de skal kunne sende målrettede annonser på våre vegne. Med forhåndsvarsel og samtykke fra deg kan vi dele navnet ditt og e-postadressen din med våre merkevarepartnere og samarbeidspartnere for å yte tjenestene du har bedt om, og til markedsføringsformål. Hvis du ikke lenger ønsker å motta markedsføringskommunikasjon fra disse tredjepartene, kan du kontakte tredjeparten.

Valg du kan ta vedrørende informasjonen din

På nettstedene våre gir vi deg flere valgmuligheter når det gjelder innhenting, bruk og deling av informasjonen din. Du må for eksempel aktivt be om å motta e-postannonser fra oss, våre samarbeidspartnere og/eller våre forretningspartnere når det gjelder informasjon om spesialtilbud, kampanjer og nye funksjoner, produkter og tjenester. Du kan velge å registrere deg for e-postannonsene våre igjen når som helst, og det siste valget ditt er det som gjelder. Vi gir deg en mulighet til å reservere deg mot innhenting av personlig identifiserbar informasjon om deg, spesifikke bruksområder for personlig identifiserbar informasjon om deg og eventuelle markedsføringstilbud i samsvar med prosedyrene som er definert i avsnittet Kontakte oss nedenfor.

Anbefalinger

Vi kan legge ut kundeanbefalinger/-kommentarer/-anmeldelser på nettstedene våre som kan inneholde personlig identifiserbar informasjon. Vi kommer til å innhente samtykke fra deg via e-post før vi legger ut anbefalingen. Hvis du vil be om at anbefalingen din fjernes, kan du kontakte oss gjennom én av metodene som listes opp i Kontakte oss nedenfor.

Koblinger til nettsteder

Nettstedene våre kan inneholde koblinger til andre nettsteder (for eksempel nettstedene til våre markedsføringspartnere eller annonsører), som kan ha retningslinjer for personvern som avviker fra våre egne. Vi er ikke ansvarlige for aktivitetene og praksisene som finner sted på disse nettstedene. Vi anbefaler derfor at du leser gjennom retningslinjene for personvern som er publisert på nettsteder som du kommer til via nettstedet vårt.

Datasikkerhet og -integritet

Sikkerheten til informasjonen du oppgir, er svært viktig for oss, og vi prøver å bruke sikker overføring av informasjonen. For bestemte transaksjoner på noen av nettstedene våre kan vi bruke SSL-teknologi (Secured Sockets Layer) til å sikre overføringen av informasjonen. Dessverre kan ingen dataoverføring over Internett garanteres å være helt sikker. Selv om vi bestreber oss på å beskytte personopplysningene dine, kan vi derfor ikke garantere for sikkerheten til informasjon som overføres over Internett. Når vi får informasjonen din, iverksetter vi tiltak vi mener er rimelige og passende for å beskytte sikkerheten til informasjonen, både internt og fra utenforstående, mot tap, misbruk, uautorisert tilgang, utlevering, endring og ødeleggelse, og for å sikre integriteten til dataene vi innhenter. Vi bruker en kombinasjon av teknologiske, fysiske, administrative og retningslinjebaserte metoder, samt organisatoriske kontroller og avtaler om hemmeligholdelse eller konfidensialitet, slik vi mener er passende for å beskytte disse dataene.

Hvis du har et brukernavn og passord for noen av funksjonene på nettstedene våre, har du ansvaret for å holde passordet hemmelig. Du må ikke oppgi passordet ditt til noen. Vi kommer ikke til å be deg om passordet ditt i en uanmeldt telefonsamtale eller e-post. Du bør også ta rimelige forholdsregler hvis du bruker en datamaskin som ikke er din egen, eller hvis du bruker datamaskinen i en offentlig sammenheng.

Global dataoverføring og -behandling

Vi bruker informasjonen din i landet der tjenesten og transaksjonen finner sted. Vær oppmerksom på at med mindre dette er forbudt ved lov, utgjør din bruk og/eller fortsatte bruk av dette nettstedet eller mobilprogrammene ditt uttrykkelige samtykke til at informasjon kan overføres til eller lagres på servere og behandles utenfor landet du bor i, inkludert landene vi gjør forretninger i. Vær også oppmerksom på at personvernlovene i USA eller andre land der informasjon kan bli lagret, kanskje ikke er like omfattende eller gir like mye beskyttelse som lovene i andre land, inkludert landet du bor i. Du kan be oss om å la være å foreta slike overføringer, men hvis du gjør det, kan det hende at vi ikke kan levere alle eller deler av produktene eller tjenestene til deg.

Enterprise Holdings og dets heleide datterselskaper deltar i og har fått sertifisert sin overholdelse av EU-U.S. Privacy Shield-rammeverket. Enterprise Holdings er forpliktet til å behandle alle persondata som mottas fra EU-medlemsland i henhold til reglene i Privacy Shield-rammeverket. Du kan lese mer om Privacy Shield-rammeverket ved å gå til det amerikanske handelsdepartementets Privacy Shield-liste .

Enterprise Holdings er ansvarlig for å behandle persondataene vi mottar, i henhold til Privacy Shield-rammeverket, og herunder overføringer til tredjeparter som handler på våre vegne. Enterprise Holdings overholder Privacy Shield-reglene for alle videresendinger av persondata fra EU, inkludert forskriften om ansvar for videresending.

Når det gjelder persondata som mottas eller overføres i henhold til Privacy Shield-rammeverket, er Enterprise Holdings underlagt forskriftsembetet til U.S. Federal Trade Commission. I enkelte situasjoner kan Enterprise Holdings måtte utlevere persondata i forbindelse med juridiske forespørsler fra offentlige myndigheter, blant annet for å overholde nasjonale sikkerhetskrav eller krav fra politiet.

Hvis du har et spørsmål vedrørende personvern eller persondata som du ikke føler vi har dekket grundig nok, kan du kontakte vår USA-baserte tredjepartsleverandør av disputtløsning (gratis) på https://feedback-form.truste.com/watchdog/request. Hvis du befinner deg i Canada, kan du kontakte Privacy Commissioner of Canada ved å gå til https://www.priv.gc.ca/cu-cn/index_e.asp eller besøket kontoret til Privacy Commissioner of Canada i 30 Victoria Street, Gatineau, Quebec, K1A 1H3.

Under visse betingelser, som er nærmere beskrevet på Privacy Shield-nettstedet [https://www.privacyshield.gov/article?id=How-to-Submit-a-Complaint], kan du be om bindende mekling når alle andre prosedyrer for disputtløsning er forsøkt.

Hvis du vil se alle de digitale egenskapene som samsvarer med Privacy Shield, klikker du her.

Vi overholder Safe Harbor-rammeverket mellom USA og Sveits slik det er spesifisert av det amerikanske handelsdepartementet angående innhenting, bruk og oppbevaring av persondata fra EØS-området og Sveits. Enterprise Holdings har fått sertifisert at vi overholder de relevante forskriftene om personvern i Safe Harbor-avtalen. Hvis du vil vite mer om Safe Harbor-programmet, og hvis du vil se sertifiseringen til EHI, kan du gå til handelsdepartementets Safe Harbor-nettsted på http://www.export.gov/safeharbor/.

Ved overføring av personlige data til land utenfor EØS-området, følger vi EU-lover ved å bruke standard kontraktklausuler som er godkjent av EU-kommisjonen, ved å iverksette nødvendige sikkerhetstiltak, eller ved å innhente tillatelse fra deg.

Endringer av vilkårene

Vi kan oppdatere retningslinjene for personvern for å gjenspeile endringer i informasjonspraksisene våre. Hvis vi gjør vesentlige endringer, varsler vi deg via e-post (til e-postadressen som er spesifisert i kontoen din) eller gjennom et varsel på dette nettstedet før endringen trer i kraft. Vi oppfordrer deg til regelmessig å lese gjennom denne siden for å få oppdatert informasjon om personvernpraksisene våre.

Kontakte oss

Det er svært viktig for oss at informasjonen vi innhenter, er nøyaktig og fullstendig, og vi bestreber oss på å sikre at informasjonen vi har, er nøyaktig og oppdatert. Hvis du ønsker å reservere deg mot direkte markedsføring eller kontrollere, endre, korrigere, oppdatere eller slette personlig identifiserbar informasjon vi har innhentet om deg, eller begrense bruken av denne informasjonen utover mulighetene du har i disse retningslinjene, kan du kontakte oss på adressen som er oppgitt nedenfor. I tillegg til å kontrollere, endre, korrigere, oppdatere eller slette personlige data kan du også ha rett til å protestere mot enkelte typer behandling av personlige data. Ta også kontakt med oss hvis du har spørsmål om personvernet på nettstedene våre. Du kan kontakte oss på e-post på privacy@ehi.com, så behandler vi forespørselen din og gjør eventuelle nødvendige endringer. Hvis du foretrekker det, finner du landsspesifikke kontaktopplysninger nedenfor. Vi svarer på tilgangsforespørselen din i løpet av 30 dager, med mindre det er nødvendig at vi svarer innen en kortere periode. Hvis det er tilfelle, er lokale lovfestede krav gjeldende.

Vi forbeholder oss retten til ikke å gi tilgang til informasjonen din hvis vi i god tro mener at slik utlevering er forbudt ved lov, eller hvis rettighetene til en annen person kan krenkes.

DATAKONTROLLØRER OG KONTAKTOPPLYSNINGER ETTER LAND:

Hvis du leier en bil eller går til et nettsted eller mobilnettsted i følgende land, er datakontrolløren som oppført nedenfor.

Land

Datakontrollør

Kontaktopplysninger

USA

Enterprise Holdings, Inc.

Enterprise, Internet Privacy Questions,
600 Corporate Park Drive, St. Louis, MO 63105

Canada

Enterprise Rent-A-Car Canada Company

Enterprise, Internet Privacy Questions, 600 Corporate Park Drive, St. Louis, MO 63105

Canadiske kunder kan også få råd fra kontoret til Privacy Commissioner of Canada (på telefon 1-800-282-1376 eller info@privcom.gc.ca)

Storbritannia

Enterprise Rent-A-Car UK Limited

Enterprise House, Melbourne Park, Vicarage Road, Egham Surrey TW20 9FB.

Irland

ERAC Ireland Limited

Unit 4 Lyncon Court, Snugborough Road, Blanchardstown Business Park, Dublin 15

Tyskland

Enterprise Autovermietung Deutschland B.V. & Co. KG

Enterprise, Internet Privacy Questions, Mergenthaler Allee 35-37, 65760 Eschborn.

Frankrike

Enterprise Holdings France S.A.

Enterprise, Internet Privacy Questions, 37 rue du Colonel Pierre Avia, Paris, 75015

Spania

Autotransporte Turistico Espanol, S.A.

Enterprise, Internet Privacy Questions, Avenida del Ensanche de Vallecas 37, 28051 Madrid

Hvis du går til et nettsted eller mobilnettsted for landene som er oppført nedenfor (dvs. med en landskode som er relevant for disse landene), er datakontrolløren for dette nettstedet som oppført nedenfor. Hvis du leier en bil i et av disse landene, er utleiekontrolløren lisenshaveren som er oppført i utleieavtalen.

Land

Datakontrollør

Kontaktopplysninger

Albania, Østerrike, Belgia, Bosnia og Hercegovina. Bulgaria, Kroatia, Kypros, Den tsjekkiske republikk, Danmark, Estland, Finland, Hellas, Ungarn, Island, Italia, Latvia, Litauen, Luxemburg, Den tidligere jugoslaviske republikken Makedonia, Malta, Montenegro, Moldova, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sverige, Sveits, Tyrkia

EAN Data Services UK Limited

Enterprise House, Melbourne Park, Vicarage Road, Egham Surrey TW20 9FB

 

Hvis du er i EØS-området og bruker en forhåndsbetalingsfunksjon, finner du kontrolløren for betalingsinformasjonen din i listen nedenfor.

Land

Datakontrollør

Kontaktopplysninger

Det europeiske økonomiske samarbeidsområde

EAN Data Services UK Limited

Enterprise House, Melbourne Park, Vicarage Road, Egham Surrey TW20 9FB

For alle andre land: Hvis du leier en bil i et av disse landene, er utleiekontrolløren lisenshaveren som er oppført i utleieavtalen.